Skadeforebyggende trening gir resultater

22.01.2008

For fire år siden ble det i Meldal Håndballklubb satt fokus på korsbåndskader. Et eget treningsprogram for å hindre skader er blitt brukt, og siden den gang er det ikke registrert alvorlige skader på noen av klubbens spillere.

Klubben opplevde for noen år siden at to av klubbens unge utøvere måtte gi seg med håndball på grunn av korsbåndskader i kne. Dette førte til at det ble satt fokus på dette problemet. Når klubben forhørte seg med ekspertise på området, fikk vi bekreftet at dette er en type skader som oftest rammer jenter. Vi fikk også informasjon om at riktig trening kan virke svært forebyggende.

- Det er forsket mye på denne typen skader. Mange har hevdet at den type sportsgulv som blant annet vi finner i Meldalshallen er spesielt utsatt. Dette viser seg ikke å være riktig. Imidlertid fikk vi anbefalt et styreprogram for å styrke muskulatur i kne regionen. Dette har vi nå brukt de siste fire årene, og vi har siden den gang ikke registrert alvorlige skader på noen av våre spillere. Forhåpentligvis er det en sammenheng her, og derfor vil vi fortsatt ha fokus på dette. Kanskje skal vi også se på om dette treningsprogrammet skal brukes for enda yngre utøvere enn hva vi har gjort så langt, sier Øystein Claussen som har ansvarlig for dette opplegget.

Sponsorer

Facebook