Omfattende samarbeid med Orkanger

23.05.2012

Til den kommende sesongen blir det et omfattende samarbeid mellom Meldal HK og Orkanger IF Håndball. Hensikten er å skape større aktivitet, samt et ende bedre tilbud til de aktive.

Samarbeidet mellom de to klubbene omfatter J16 og J18 samt seniorlagene. Det er imidlertid viktig å presisere at samarbeidslagene kommer i tillegg til de lagene som klubbene hver for seg har meldt på. Dette gjelder da i første rekke for J16.

For å ta det kronologisk. I 16-årsklassen skal klubbene ha et samarbeidslag som skal forsøke å kvalifisere seg for den nasjonale BRING-serien. I tillegg skal dette laget spille på høyeste regionale nivå sammen. Hver av klubbene har imidlertid egne lag i denne klassen. I praksis er det inngått et Partnerskapssamarbeid. Dette innbærer at samarbeidslaget skal hete Meldal. Hjemmekampene spilles både i Meldalshallen og i Orklahallen. 16-åringene hadde denne uken den første treninga sammen, under ledelse av Øystein Claussen som skal ha ansvaret for dette laget. Forsiktig sagt virket det som det var en svært positiv opplevelse for de nesten tjue spillerne som var med.

I 18-årsklassen har klubben meldt på et samarbeidslag, som det eneste laget i denne klassen. Det laget viol stå som Orkanger/Meldal i den kommende sesongen. I utgangspunktet vil dette laget spille de fleste hjemmekampene i Orklahalløen.

Seniorlagene

Mest omfattende er nok samarbeidet på senior. Her vil det bli en felles treningsgruppe. Blir det nok spillere kan det sågar være at det blir to treningsgrupper. Fra det som er treningsgruppe 1 kommer så spillerne som skal utgjøre Meldal sitt lag i 2. divisjon og Orkanger sitt lag i 3. divisjon. Også her er det inngått en Partnerskapsavtale. Dette innebærer at med noe tilrettelegging kan spillere spille både på Meldal og Orkanger. Det betyr at at spillerne vil få en fantastisk utviklingsarena, der de spiller kamper på riktig nivå. Spesielt for de unge ambisiøse spillerne er dette et fenomenalt godt tilbud.

Når det gjelder kamparena for seniorlagene, skal Meldal spille i Meldalshallen mens Orkanger spiller i Orklahallen. Men klubbene er enige om at det minst to ganger i løpet av sesongen skal være 2. diviosjonskamp i Orklahallen, der det søkes å legge kamp både for 2. divisjon og 3. divisjon samme kveld.

Samtaler over år

Disse planene er ikke noe som har kommet i stand i hui og hast.

- Det har vært samtaler mellom personer i de to klubbene over flere år faktisk. Det betyr at når dette kom opp til styret for realitetsbehandling var dette godt gjennomtenkt, slik at alle fallgruber også var belyst. Vi opplever at det allerede er etablert godt samarbeidsklima mellom klubbene, både hva gjelder lederne og ikke minst spillerne. Så er det å håpe at også foreldre og ikke minst håndballinteresserte i regionen ser at dette er spennende. Hvor dette ender er det umulig å si noe om, men vi legger ikke skjul på at vi også har sportslige ambisjoner. Samtidig er begge klubbene veldig klare på at det aller viktigste er at samarbeidet gir større og bedre aktivitet, sier Meldal HK sin leder Jon Ivar Syrstadeng.

Nadja - Karen_1.jpg

Meldal og Orkanger blir på mange måter ett lag neste sesong.

Sponsorer

Facebook