Knallviktig seier over Malvik

17.02.2013

Med seier 33-28 over Malvik er Meldal i aller høyeste grad med i kampen om å få spille i 2. divisjon neste år. En kjempeinnsats i forsvar ga grunnlaget for seieren.

Trener Gry Haltvik sjokkerte alle, ikke minst egne spillere, da hun før kampen mot Malvik fortalte at jentene skulle spille 3-2-1 i forsvar. Det har laget aldri gjort tidligere, likevel var det dét trekket som ble utslagsgivende for sluttresultatet.

Riktignok tok det en hel omgang før spillerne begynte å vinne duellene spiller mot spiller. 18 baklengs før pause, ble til kun 10 etter hvilen. Rutinerte Malvik-spillere gikk rett og slett sur etter hvert som de fikk iltre Meldals-spillerne inn i kroppen. Selv om Malvik ledet med to mål etter ti minutter av andre omgang, fortsatte våre jenter å jobbe knallhardt. Samtidig kom keeper Gunn Anita Gimse mer inn i kampen, og gjorde noen helt avgjørende redninger.

- Dette var sinnsykt artig. Og jeg mener at vi fortjener dette etter å ha levert mange gode kamper den siste tiden. Samtidig fikk vi skaden på vår keeper Beate sist onsdag. Så nå fortjente vi en opptur. Men det aller beste er at også denne kampen viser at vi har et veldig godt 2. divisjonslag. Malvik stilte med toppet mannskap, men vi drar i land en helt fortjent seier. At vi fikk satt forsvaret på den måten overrasket meg litt, men ble avgjørende for at vi tok begge poengene, sier trener Gry Haltvik.

Angrepsmessig blir Meldal bedre og bedre. Kombinasjonene begynner å sitte, og laget er langt nær så forutsigbare som før. Dessuten er det mange som melder seg på. Etter denne kampen er det vanskelig å trekke frem enkeltspillere. Men Marthe Midtlyng gjorde nok sin aller beste kamp i Meldals-drakten. Ikke minst scoret hun 14! mål, men samtidig var hun flink til å bruke rom både til seg selv og til medspillerne. Det er helt tydelig at Marthe trives bedre når hun nå slipper å spille forsvar, men kan konsenterer seg for fullt for det som skjer fremover på banen.

Med denne seieren, er det opp til Meldal selv å berge plassen. Det gjenstår to hjemmekamper av sesongen, og med seire i de to er kontrakten i 2. divisjon sikret. Selv med en seier er mye gjort.

KAMPFAKTA

Malvik - Meldal 28-33 (18-17)

Utvisninger: Malvik 2x2min, Meldal 4x2 min

Meldal: Gunn Anita Gimse, Gunhild Resell, Tove Fagerli (1), Anne Ree (8), Marthe Midtlyng (14), Hanne Forbord (5), Nadja Hestflått (3), Ragnhild Sørløkk Aas, Anja Søyseth, Gunhild Løkken, Karen Gunnesmo, Helene Høve Storholt (2)

Sponsorer

Facebook