Hva nå Meldal kommune?

26.10.2008

Meldal Håndballklubb er i medvind som aldri før. På lørdag strømmet nok en gang meldalinger i hopetall til Meldalshallen for å følge vårt andredivisjonslag. Men hva om Meldal etter hvert tar et ytterligere steg på divisjonsstigen. Er Meldal kommune rede for det?

ball_95_3.jpgLa oss aller først ile til og avkrefte alle mistanker som kunne ha oppstått om at vi nå har vi tatt helt av. Vi vet vi har vunnet kun to av fem kamper, og at det fortsatt skal jobbes hardt for å overleve i andredivisjon. Men vi er etter de to siste kampene styrket i trua på at dette kan gå veien.

En sosial møteplass

I de to hjemmekampene som ble spilt i Meldalshallen i forrige uke, er det aller mest imponerende publikumsoppmøtet. Hallen fylles opp, og det er en stemning i hallen som ingen andre håndballag er i nærheten av. På lørdag var mer enn 10% av kommunens innbyggere på håndballkamp. Tenkt om det hadde skjedd med Byåsen...!

Våre jenter har de siste ukene blitt et langt bedre håndballag. Ikke minst hjalp det svært godt at vi kunne bruke noen dager på treningssamling i København. Her fikk vi vært sammen, vi trente godt og vi fikk snakket mye håndball. Per i dag regner vi oss som en middelhavsfarer i andredivisjon. Det er heller ingen overdrivelse å si at vi i møte med de beste lagene i divisjonen, har vi i perioder klart oss veldig bra.

Målsettingen for denne sesongen er å etablere seg i andredivisjon. Men det er i år. Vi har nå et gjeng spillere som er motiverte og som er ambisiøse i det aller meste de driver med. Samtidig kommer det et helt kobbel med unge jenter som allerede neste år vil være aktuelle for spill på seniorlaget. At vi derfor kan havne i en situasjon der vi tar et nytt steg oppover, er ingen utopi. Men vil vi da kunne takle en slik utfordring om den kommer?

Meldalshallen er for liten

Meldalshallen har i dag en spilleflate, og en tribune med kapasitet til rundt 500 tilskuere. På kveldstid er det ikke nok treningstid tilgjengelig for våre lag, slik at seniorlaget nå trener to dager i uka i Orklahallen. Vi ser nå at guttehåndballen er i ferd med å etablere seg, og det øker behovet for treningstid. Dette er det nå ikke rom for, skal vi opprettholde det tilbudet vi i dag har.

En annen sak er at snart er publikumskapasiteten i Meldalshallen sprengt. Hva gjør vi da?

Meldal Håndballklubb aktiverer snart 200 unge meldalinger. Sannsynligvis er vi den klubben i Meldal som har flest aktive, uansett aktivitet. Og per i dag er Meldal Håndballklubb kanskje den aller beste ambassadøren Meldal kommune har, når det gjelder omdømmebygging. Idrettsmiljøet i hele Midt-Norge kjenner til klubben, og på den måten skapes det en positivitet rundt Meldal.

Takket være dugnadsinnsats, og stor velvilje fra våre sponsorer med Meldal Sparebank i spissen, er klubben i stand til å opprettholde aktiviteten på det nivået vi har, både hva angår kvantitet og kvalitet. Meldal Håndballklubb er uten tvil den beste klubben på talentutvikling i Midt-Norge, da utenom Trondheim.

Hva mener kommunen?

Det kunne vært fristende å utfordre Meldal kommune til å gi til kjenne hvordan kommunen ser på Meldal Håndballklubb. Da er vi ikke ute etter gode ord, men rett og slett og få en følelse om kommunen vil være i stand til å legge til rette for at Meldal Håndballklubb kan bli en toppklubb i Norge. Årlig mottar klubben en driftsstøtte fra Meldal kommune, men utover det er det aldri noen henvendelser fra kommunen med spørsmål om hvordan klubben drives eller om kommunen på noen måte kan bidra. Det synes vi er litt rart, og i hvertfall når vi har funnet ut at det heller ikke er andre idrettslag i kommunen som har særlig kontakt med kommuneadministrasjonen. Betyr det at de tusenvis av timene som legges ned i frivillig arbeid, og som per dato medfører mye positiv omtale om Meldal ikke er verd noe? Vi er ikke misunnelige på andre kulturinstitusjoner i Meldal, men registrerer at noen får både store økonomiske bidrag og mye oppmerksomhet fra kommunens side. Og det er bra. Men hva med oss som driver idrett?

Vil Meldal kommune kunne se for seg en situasjon der de må gjøre noe med Meldalshallen fordi Håndballforbundet ikke vil godkjenne hallen til kamper i 1. divisjon? Vil kommunen kunne gi økonomiske bidrag til Meldal Håndballklubb slik at man kan operere med budsjetter i millionklassen, som er nødvendig skal man reise landet rundt å spille håndball?

Dette er selvsagt spørsmål det er liten grunn til å tro blir aktuelle, eller ...?

Endre Storholt

Sponsorer

Facebook